Як навчитися пити так, щоб швидко не п'яніти

Наше життя так влаштоване, що в ньому трапляються різні урочистості та гуляння, на яких доводиться випивати. Добре, коли знаєш міру і вчасно можеш зупинитися і відмовитися пити. Але що робити тим, хто пити зовсім не вміє або не може відмовити, проклинаючи злощасну фразу «ти мене поважаєш». А на ранок чавунна голова, жорстоке похмілля та інші атрибути алкогольної інтоксикації. В даній ситуації вміти пити нарівні з усіма, не п'яніючи – це просто найбільший дар. Існують неодноразово перевірені методики, які допомагають залишитися в твердій пам'яті під час застілля і не хворіти після вчорашнього.


Зміст

  • 1 Як пити і не п'яніти
  • 2 Причини швидкого сп'яніння
  • 3 За годину «до»
  • 4 Правила поведінки за столом
  • 5 Психологічна підготовка
  • 6 Народні недієві рецепти

  • Як пити і не п'яніти


    Навіщо пити і не п'яніти, запитаєте ви, краще не пити зовсім. Безумовно, ви маєте рацію. Проте бувають такі ситуації, коли потрібно багато пити, наприклад, на весіллі, важливому заході зразок дня народження начальника або корпоративу та ін. У подібних випадках потрібно зберігати ясність думки і бадьорість розуму, самоконтроль та адекватну пам'ять. Домогтися цього зовсім не складно, головне, заздалегідь підготуватися до наміченого заходу.


    Причини швидкого сп'яніння


    При вживанні алкоголю в організм проникають містяться в ньому сивушні масла. Саме вони відповідальні за стан сп'яніння, яке, як відомо, настає, коли сивушні масла руйнують мозкові клітини і порушують діяльність мозкової кори.


    відповідно з областю порушення виникають ознаки сп'яніння:


  • Якщо постраждав вестибулярний апарат, то втрачається рівновага.

  • Порушується діяльність потиличної зони – втрачається або мова стає невиразною.

  • Страждає «відділ моральності» — поведінка нетверезого виходить з під контролю.

  • Іноді навіть пам'ять зникає і ін

  • Багато хто щиро дивуються, мовляв, раніше пив і нормально все було, все застілля на ногах, а зараз став швидко п'яніти, чому. Причина досить проста. При частих зловживання алкоголем робота печінки людини поступово починає порушуватися, знижується вироблення специфічних ферментів, що розщеплюють алкоголь. В результаті токсичний вплив етанолу посилюється, печінка не встигає його переробити і токсини проникають в кров, що прискорює процеси сп'яніння. Тому при систематичному зловживанні спиртним стан сп'яніння з часом прискорюється. Та й організм, ослаблений постійної алкогольною інтоксикацією, вже не може чинити опір спиртного. Що ж робити щоб швидко не п'яніти?


    За годину «до»


    Існує маса способів полегшити похмільний синдром. Однак набагато краще буде попередити похмілля, ніж потім від нього страждати. Що можна зробити до передбачуваного застілля.


    Дня за два до свята потрібно з'їсти йодовмісні продукти начебто морської капусти, кальмарів, мідій, креветок тощо Споживаючи таку їжу, ви стимулюєте діяльність щитоподібної залози, яка посилено починає виробляти гормони, що прискорюють алкогольне окислення. Під час заходу закушувати теж рекомендується морепродуктів.


    Що ще потрібно зробити, так це приблизно за 5 годин до заходу потрібно взяти 100 г горілки. У відповідь на надходження спиртного в організмі почне вироблятися фермент, що розщеплює алкоголь (алкогольдегідрогеназа).

    Ця своєрідна «щеплення» активує захисні реакції печінки, що в подальшому допоможе уникнути сильного сп'яніння.


    Приблизно за годину до заходу необхідно прийняти бурштинову кислоту. Вона прискорить метаболізм і відповідно швидше усуне спиртне.


    Крім того, приблизно за годину до торжества візьміть який-небудь ферментний препарат начебто Мезиму, Вобензиму, Абомін, Креону.


    Можна прийняти до застілля випити 3 таблетки Глутаргина (по 750 мг), який прискорює процеси виведення продуктів алкогольного розпаду.


    Дотримання подібних правил допоможе уникнути похмільного синдрому.

    Що потрібно зробити до застілля, щоб швидко не сп'яніти:


    Правила поведінки за столом


    Щоб не сп'яніти швидко, потрібно слідувати декільком правилам застілля:


  • Краще закушувати. Це не означає рясно, вживання великої кількості їжі призведе до уповільнення алкогольної інтоксикації.

  • Рясно пити додаткову рідину, в ідеалі – лимонний сік виноградний або яблучний.

  • Не змішуйте алкоголь. Зупиніть вибір на якомусь одному напої.

  • На закуску краще взяти холодець, мармелад, вуха, заливну рибу. Страви з желатином багаті гліцином, який здатний знищити продукти алкогольного розпаду.

  • Намагайтеся дотримуватися своєї індивідуальної норми.

  • Візьміть який-небудь ентеросорбент зразок вугілля активованого, який вбере в себе всі токсини і виведе їх. Можна прийняти лигниновые препарати на зразок Поліфепан, Лиферана, Лигносорба та ін

  • Більше рухайтеся. Рухи прискорюють процеси виведення токсичних речовин. Можна просто пройтися.

  • При вживанні коктейльних сумішей рекомендується зупинитися на напоях з цитрусами або одягають.

  • Якщо відчуваєте стрімке сп'яніння, то рекомендується викликати блювання. Крім того, краще відмовитися від куріння, яке тільки посилює сп'яніння.

    На відео правила поведінки за столом, щоб швидко не п'яніти:


    Психологічна підготовка


    Наркологи рекомендують також скористатися психологічними методиками. Потрібно заздалегідь продумати, скільки спиртного передбачається випити. Для цього рекомендується пригадати минулі заходи, які супроводжувалися сильним сп'янінням. Згадайте, як вам було соромно. Зосередьтеся на цьому моменті і визначте межу, до якої можна пити, а після якої необхідно припинити узливання.


    Вельми корисно буде згадати про всіх стадіях сп'яніння і чітко визначити той самий неповернення, за яку переступати не можна. Потрібно внутрішньо налаштуватися на такий результат застілля і намічених доз алкоголю вже не перевищувати.


    Народні недієві рецепти


    Існує безліч хитрощів народного походження, які можуть допомогти уникнути швидкого сп'яніння. Наприклад, часто можна почути, що від сп'яніння допомагає випите сире яйце. Якщо яйце випити під час або навіть до застілля, то воно об'єднається зі спиртним у келоидную суміш, яка сповільнить сп'яніння, але ніяк не відверне його. Тому подібна рекомендація не завжди працює.


    Не менш абсурдна ідея з'їсти жирний шматочок сала, випити ложку рослинного масла і пр. Внутрішня поверхня шлунка досить велика, тому з'їсти достатню для ефекту кількість сала просто неможливо.

    Таким же міфом є користь кефіру або молока. Подібна продукція ефективна при вже наявному похмільний синдром, але ніяк не до його настання. Крім того, при змішуванні молока зі спиртом підвищується навантаження на роботу підшлункової залози.


    Отже, якщо хочете залишитися щодо тверезим на застілля, то дотримуйтесь вищевказаних порад, тоді намічене захід пройде гідно.





    Лікування схожих захворювань

    Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: