Дієта при діабеті та ожирінні - (сайт лікування)

Диета при диабете и ожиренииСьогодні ожиріння і діабет - дуже поширені захворювання. Більшість людей, які страждають ожирінням, ризикують захворіти на цукровий діабет. Це обумовлено тим, що в діабету і ожиріння загальна причина виникнення захворювання.

Набір певних продуктів і спеціальна дієта при діабеті та ожирінні допоможуть поліпшити самопочуття, знизити зайву вагу і рівень цукру в крові. Адже при ожирінні енерговитрати організму менше надходження калорій добового раціону. Зайві калорії перетворюються на жирові відкладення, що призводять до зайвої ваги.

У відповідь на це інсулярний апарат прискорює свою активність, вміст інсуліну в крові збільшується, що призводить до посилення апетиту, переїдання і знову ж до набирання ваги. Подібне перенапруження інсулярного апарату призводить до розвитку цукрового діабету. Тому, щоб уникнути ускладнень при таких серйозних захворюваннях, як діабет і ожиріння, необхідно правильно харчуватися і дотримуватися дієти.

Дієта при діабеті та ожирінні

Щоб нормалізувати показники цукру в крові при діабеті, досить лише обмежити прийом в їжу багатих вуглеводами продуктів, в першу чергу цукру, кондитерських виробів і солодощів. А також зменшити вживання жирів і калорій. Для огрядних людей для зниження ризику розвитку діабету необхідно дотримуватися тих же умов у харчуванні.

Дієта при діабеті та ожирінні передбачає зниження дози споживання калорій до 2000-1700 кілокалорій в день. Білки тваринного походження: рибу, нежирне м'ясо, молоко і молочні продукти, потрібно вживати в їжу відповідно фізіологічною нормою. Виключаються з раціону харчування цукор, варення, халва, цукерки, всі кондитерські вироби. Обмежується споживання гречаної, вівсяної і пшоняної круп, манна крупа повністю виключається. Дозволено вживати в невеликих кількостях картоплю, але тільки в салатах і супах.

Набір продуктів харчування на день

Дієта при діабеті та ожирінні дозволяє приймати в їжу не більше 20 г рослинної олії або вершкового масла, 150 г сиру, 200 г кефіру або кислого молока, 200 г риби або м'яса, 10 грам сметани, 50 г крупи, 200 г картоплі. Також дозволено вживати зелень в будь-якій кількості, 600 г буряка, капусти, моркви, огірків, брукви, помідорів, баклажанів, кабачків, 200 г яблук та інших фруктів і 100 г чорного хліба.

Їжу необхідно приймати не менше 5-6 разів на день, невеликими порціями. Щоб не відчувати почуття голоду, в раціон харчування потрібно включити продукти, багаті клітковиною. Це всі овочі та фрукти, крім картоплі, винограду й ізюму, бананів та інжиру. Слід виключити солоні та гострі страви. Всі страви слід готувати на пару або відварювати.

Але перш ніж приступити до дотримання дієти, необхідно проконсультуватися з лікарем.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: