Допоможе молоко при похмілля?

Напередодні будь-яких затяжних свят наша людина замислюється не тільки на тему покупки подарунків, але й про те, як йому буде на наступний день після супроводжується алкогольних узливанням застілля. Запаси аспірину і активованого вугілля, безсумнівно, знайдуть своє застосування при важкому похміллі, але, як це не дивно, може допомогти і звичайне коров'яче молоко.


Зміст

  • 1 Молоко і алкоголь
  • 2 Механізм дії молока в стані похмілля
  • 3 Способи вживання
  • 4 Відгуки

  • Молоко і алкоголь


    Алкоголь, потрапляючи в кров, нейтралізується двома ферментами, утворюючи при цьому проміжне речовина — ацетальдегід є сильним токсином. Саме ацетальдегід винен у погане самопочуття після зловживання спиртним. Накопичуючись у великій кількості в організмі після великої п'янки, ацетальдегід і є винуватцем значного погіршення самопочуття.


    Всі знають, що можна полегшити стан похмілля за допомогою знеболюючих таблеток і різного роду сорбентів, хто-то з задоволенням випиває склянку холодного огіркового розсолу, а ось про цілющі властивості молока відомо зовсім небагато. А адже саме молоко є не тільки природним, але і загальнодоступним засобом лікування похмілля. Його можна придбати цілодобово в будь-якому супермаркеті.


    Механізм дії молока в стані похмілля


    Що ми знаємо про похмілля? Сухість у роті, головний біль і запаморочення, нудота, тремор рук і розлади шлунково-кишкового тракту — ці симптоми любителі прийняти на груди часто відчувають на наступний ранок після перепиття. А адже це не що інше, як звичайне отруєння. У ролі токсину виступає вищезгаданий ацетальдегід.


    Молоко і кисломолочні продукти вельми благотворно діють на отруєний організм. Пов'язуючи токсини, молочні продукти сприяють швидкому виведенню отруйної речовини з печінки і нирок. Не даремно раніше на шкідливих виробництвах всім робітникам видавали безкоштовне молоко, воно давно зарекомендувало себе в якості прекрасного детоксикаційної кошти.


    Молоко містить велику кількість вітамінів А і В, які вимиваються з організму при частому вживанні алкоголю. Молоко є джерелом незамінною для організму амінокислоти — триптофану, що допомагає в швидкому розщепленні оцтового альдегіду.


    Деякі люди вважають за краще випити склянку натурального коров'ячого молока перед застіллям, вважаючи, що цей спосіб допоможе довше залишатися на ногах і легше перенести подальший нездужання. Це не зовсім вірно. Молекула етанолу дуже мала і легко проходить будь-які бар'єри, і та молочна плівка, яка утворюється на слизовій шлунка зовсім не є перепоною для всмоктування в кров мікрочастинок алкоголю. Інша справа — швидке протвереження. Досліди показали, що молоко, випите перед прийняттям спиртного, підвищує швидкість метаболізму в печінці, тому людині, який випив молоко, на повне розуміння потрібно менше часу, ніж іншим.


    Способи вживання


    У стані похмілля хочеться випити чогось холодного. Краще, якщо це буде розсіл, але ніяк не молоко. Молоко при похмільному синдромі вживається в теплому вигляді і обов'язково до прийому їжі. Для кращого засвоєння його можна розбавити теплою водою. Досить випити всього один стакан молока, щоб відчути невелике полегшення.


    Непоганий детоксикаційний ефект дає додавання в склянку теплого молока невеликої кількості куркуми, яка очищає кишечник від скупчилися в ньому патогенних мікроорганізмів.


    Не варто пити занадто багато молочних продуктів після похмілля. Досить випивати по півсклянки теплого напою кожні годину-півтори, поки стан не покращиться настільки, що можна буде спокійно відмовитися від додаткових терапевтичних методів.


    Відгуки


    Будь-які народні засоби хороші, якщо не приносять подальших ускладнень. Чи можна пити молоко при похміллі і допомагає воно? Тут думки лікарів розходяться. Лікарі-наркологи тільки схвалюють цей метод зняття симптомів алкогольної інтоксикації. Проте з ними не зовсім згодні гастроентерологи. Ця група лікарів вважає незбиране молоко занадто важким продуктом для підшлункової залози, а той самий корисний триптофан — ідеальним середовищем для розмноження хвороботворних бактерій в кишечнику, що ускладнить процес одужання.


    Лікарі, звичайно, багато в чому мають рацію. Але не варто скидати з рахунків і те величезна кількість людей, яким молоко допомагає впоратися з хворобливим станом на ранок після випивки. На спеціалізованих форумах можна зустріти значну кількість порад на тему, як використовувати молочні продукти для зняття похмільного синдрому.


    Багато випивають говорять про те, що в стані похмілля їм хочеться саме молока або кисломолочних продуктів і тільки від їх вживання приходить значне полегшення.

    Звичайно, краще не доводити свій організм до стану сильного нездужання, але якщо вже таке сталося, то зовсім не обов'язково лікуватися медикаментами або, того гірше, приймати для полегшення ще одну дозу алкоголю, досить просто випити молока.





    Лікування схожих захворювань

    Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: